Om de website van CBMK te bekijken heb je JavaScript nodig. Geen JavaScript, toch contact? Bel ons op 088-0406900

Wachten tot na 1 oktober of nu actie ondernemen?

2 minuten leestijd

Gelukkig gaan we langzaam weer richting het nieuwe (oude) normaal. Dat is aan veel zaken te merken, besmettingen dalen, maatregelen worden opgeheven, bedrijven zijn innovatiever geworden en het gaat uitzonderlijk goed met de Nederlandse Economie. Het aantal bedrijven dat failliet is gegaan is verder gedaald. Daarmee staat het aantal faillissementen op het laagste punt in 30 jaar. Zo meldt het CBS.

Stop overheidssteun per 1 oktober a.s.

Een mogelijke verklaring voor de daling van het aantal faillissementen is de financiële overheidssteun die organisaties hebben ontvangen. Deze “coronasteun” stopt echter per 1 oktober a.s.. De vraag is of er dan voldoende middelen zijn om aan de financiële verplichtingen te blijven voldoen.

Golf aan inhaalfaillissementen onvermijdelijk?

Peter Hein van Mullingen, Hoofd econoom van het CBS, geeft bij nu.nl aan dat “sommige bedrijven overeind zijn gehouden door de coronasteun”. Na het wegvallen van deze steun is de verwachting dat er een enorme stroom aan incassozaken volgt met als gevolg een onvermijdelijke golf aan “inhaalfaillissementen”.
Hoe groot deze golf wordt, durft men niet te zeggen. Het vooruitzicht blijft ietwat onzeker.

Krijg juist nu je openstaande facturen betaald

Als je één of meer openstaande vorderingen hebt, onderneem dan nu actie! Nu de rust er nog is, is de kans groot dat je factuur alsnog wordt betaald. Op het moment dat bedrijven in de problemen dreigen te geraken door het stoppen van de coronasteun, bestaat de kans namelijk dat je facturen onbetaald blijven.

Op onze website bieden we diverse diensten aan waarmee wij ervoor kunnen zorgen dat jouw vordering alsnog snel betaald wordt. Ook vind je daar verschillende documenten waarmee je zelf aan de slag kunt.
Ontvang je als organisatie zelf nog coronasteun dan is het zaak om je inkomsten snel weer op optimaal niveau te krijgen. Goede stabiele en overzichtelijke geldstromen dragen daaraan bij. Het op een juiste manier inrichten van het debiteurenbeheerproces is hiervoor essentieel. In ons whitepaper “succesvol debiteurenbeheer in 6 stappen” leggen we je op heldere wijze uit hoe je dit precies kunt doen.

Tijdelijk exclusief persoonlijke begeleiding bij debiteurenbeheer optimalisatie

In het kader van maatschappelijk verantwoord incasseren helpen we in de maanden september en oktober organisaties gratis met het maken c.q. optimaliseren van het juiste debiteurenbeheerproces. In een persoonlijk gesprek van c.a. 1,5 uur helpen we je om de juiste stappen te nemen op weg naar stabiele geldstromen.

Persoonlijke begeleiding bij debiteurenbeheer optimalisatie

Vraag hier jouw persoonlijke consult aan